RSS Feed

Retrospectivă 2014 – muzica și filmul

vezi toate articolele de
29 Dec 2014 la 13:17 un comentariu 447 vizualizari.

2014 merită și o retrospectivă muzică-film, desigur, tot subiectivă. Așa că dacă am uitat ceva (sau pe cineva) completați mai jos.

Muzică, clipuri, albume, scheme

Pink Floyd a scos în 2014 unul dintre albumele cele mai de succes ale anului – The Endless River. Practic, albumul din 2014 a fost bazat pe cea mai rămas în plus din înregistrările trupei pentru albumul The Division Bell din 1994.
Cred că de departe cel mai bun clip (mă rog, nu e chiar clip ci mai degrabă o înregistrare din emisiunea lui Letterman) mi s-a părut Seasons (Waiting on You) de la Future Islands. Samuel T Herring a devenit arhi-cunoscut peste noapte, omul e incredibil iar piesa a făcut furori în întreaga lume.

Îmi place Iggy Azalea, nu-mi place deloc Jennifer Lopez. Totuși, atunci când s-a anunțat că cele două vor apărea împreună într-un nou clip – Booty, am zis ok, va fi un hit, n-are cum să iasă foarte rău. Și am mai crezut și că va fi o ironie la adresa celor care le-au comentat atuurile fizice. Nici că se putea să mă înșel mai tare – un videoclip semipornografic, text absolut stupid având în centru două funduri enorme care se freacă unul de celălalt. Videoclipul a atins 32 de milioane de vizualizări în prima săptămână. Probabil oamenii nu s-au mai putut sătura de unul dintre cele mai penibile cupluri de dosuri apărute după cel al Shakirei cu Beyonce.

Filme, o listă cu de toate

Dacă ar fi să fac un top cu cele mai bune 5 filme ale anului pentru mine – ar arăta cam așa:
1. Interstellar al lui Christopher Nollan (Un film cu o poveste care nu reușește chiar mereu să acopere câteva burți din scenariu. Găuri negre, spațiu, omenire, moarte și fizică cuantică. Comercial vorbind, filmul este spectaculos. O distopie care ne arată o lume măcinată de foamete – cumva, un film perfect pentru perioada de criză care se prefigurează – cu o NASA săracă și fără fondurile de cercetare de odinioară (adică așa cum a devenit și în prezent) care caută soluții în spațiu pentru omenirea care se sufocă și moare de foame din cauza deșertificării Pământului.

2. Nightcrawler al lui Dan Gilroy. Cu actorul Jake Gyllenhaal în rol principal. Și ce mai rol! Cred că de fapt Gyllenhaal (Lou) face tot filmul. Lou este un mic antreprenor care încearcă să se descurce într-o țară care îi refuză în mod repetat dreptul la muncă. Și preia discursul corporatist pe care-l aude de fiecare dată când încearcă să se angajeze, transmițându-l mai departe singurului său angajat. Lou câștigă bani din suprinderea cadrelor spectaculoase cu moartea și accidentele altora pe care le vinde apoi televiziunilor de știri. Lou spune despre el atunci când se prezintă: Îmi place să cred că dacă mă vezi – probabil ai parte de cea mai proastă zi din viața ta.

3. Sin City: A dame to kill for al lui Frank Miller și Robert Rodriguez.

4. Winter Sleep al lui Nuri Bilge Ceylan. Personajul central, Aydin (Haluk Bilginer), e un actor ieşit la pensie, actualmente proprietarul unui hotel din stepa anatoliană. Fără cine ştie ce succes ca om de afaceri (pe parcursul celor cîteva zile de iarnă pe care le acoperă acţiunea filmului, pitorescul său hotel, construit direct într-o stîncă, nu găzduieşte decît un cuplu de turişti japonezi şi un motocrosser turc), Aydin e mai mult un rentier – bogatul său tată i-a lăsat moştenire nişte case şi terenuri din împrejurimi, pe care le închiriază. El însă preferă să se vadă ca un intelectual public – lucrează la o istorie a teatrului turc, dar scrie şi editoriale într-un ziar local. Acea piatră încasată în parbrizul maşinii îl forţează să dea un pic cu nasul prin sărăcia unor chiriaşi rău platnici (cărora nu demult le-au fost confiscate frigiderul şi televizorul): un hogea milog (Serhat Mustafa Kiliç), fratele său mîndru, violent (Nejat Isler), proaspăt ieşit din puşcărie (şi bătut de poliţie, cînd cu confiscarea, sub ochii băieţelului său), şi copilul fratelui (el e cel care aruncă piatra) scrie Andrei Gorzo a cărui recenzie întreagă o găsiți aici.

5. Foarte comercialul Gone girl al lui David Fincher după cartea cu același nume, scrisă de Gillian Flyn. Personal mi-a plăcut mai mult cartea decât filmul. Chiar și așa, Gone girl e un film comercial clasic. Filmul a venit la pachet cu câteva imagini din care a reieșit că Ben Affleck este mai dotat decât părea, chestie care din punctul meu a fost o mișcare de marketing inutilă. De altfel, înainte de premieră, Affleck a ieșit să-și promoveze filmul spunând foarte relaxat: Da, penisul este acolo! Este un penis IMAX, trebuie să plătești 50 de dolari ca să-l vezi în 3D.
Și că veni vorba de nuditate, aici găsiți și mai multe scene de nuditate din filmele lui 2014. Și au cam fost anul acesta.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


1 comment
  • 1

    Daca despre Pink Floyd nu sunt foarte multe de spus, eu nefiind neaparat o fana, cele doua perechi de funduri m-au lasat rece. Atat cel al lui Lopez cu al lui Iggy Azalea cat si cele de dinaintea lor, Shakira si Beyonce. Parca cele din urma au fost mai placute si mai ritmate. La filme numai de bine pentru Interstellar, pe celelalte nu le-am vazut.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!