RSS Feed

Conservatorul show Miss America și politica frumoaselor

vezi toate articolele de
27 Jun 2012 la 11:21 7 comentarii 397 vizualizari.

Câțiva ani după 1990, când la noi începuseră deja să fie reluate programe ale televiziunilor din alte țări – în special din SUA, difuzarea concursului de frumusețe Miss America devenise așa, un eveniment important, de parcă viitorul oricărui cetățean al României (și nu numai) – ar fi depins de cine câștiga titlul de cea mai frumoasă a celui mai puternic stat din lume. Am văzut câteva ediții și țin minte că așa zisele interviuri cu concurentele de pe atunci aveau inevitabil același scop – dezvăluirea milostivelor și delicatelor făpturi care vânau tiara câștigătoare fâțâindu-se în costume de baie ca fiind apărătoare ale drepturilor omului, copiilor și mai ales – susținătoare ale …păcii în lume. Eram copil și țin minte că părea extraordinar de important ca orice concurentă care era întrebată ce va face dacă va câștiga concursul, să declare în ritmul ropotelor de aplauze că va salva omenirea de războaie și copiii de foamete. Cumva, datorită determinării cu care erau rostite cuvintele aveam senzația că fetele acelea chiar erau antrenate pentru asta, se transformau în agenți secreți și la braț cu vreun 007 distrugeau toate planurile mârșave ale unor dictatori lipsiți de inimă. Platformele frumoaselor Americii nu erau chiar diferite ca și conținut de cele ale politicienilor, încă de pe atunci. Și câteva dintre ele au ajuns să ocupe funcții politice destul de importante prin Congresul SUA sau Senat. Desigur, cam tot pe atunci, prin 1995 mai exact, apăruse Miss Sarajevo al lui U2, cu un mesaj mult mai serios decât ar fi putut să viseze frumoasele americane…

Iată însă că în 2012, mijloacele câștigării păcii mult dorite nu mai sunt atât de simple, declarative. Acum, concurentele la Miss America își doresc să intre în politică și de acolo, din funcția lor, bănuiesc eu, vor să aibă de data aceasta concret – un cuvânt de spus în deciziile politice mondiale. Concurentele vorbesc precum politicienii, ba mai mult, majoritatea sunt instruite cum să facă asta timp de aproape un an, în plus au și exercițiul zâmbitului frumos la îndemână. Nu e deci de mirare că anul acesta, probabil și pentru că este un an electoral în SUA, concurentele și-au declarat pe lângă aptitudinile fizice și convingerile politice – majoritatea coservatoare. În plus, așa cum știți că se întâmplă și la noi, și în SUA, numeroasele televiziuni de știri au transformat politica în program de divertisment și politicienii în staruri tv. Iar întrebările puse concurentelor de anul acesta au avut legătură cu politica mai mult ca oricând.

În orice caz, audiențele show-ului de anul acesta și-au revenit față de anii anteriori și lumea (mai ales organizatorul, miliardarul Donald Trump – susținător al republicanului Mitt Romney) respiră ușurată. Pentru că undeva la mijloc, defilatul în costume de baie la o televiziune publică în prime time și vederile conservatoare ale republicanilor (care îngrădesc drepturile femeilor) se întâlnesc și se pare că fac și casă bună. Noroc că măcar câștigătoarea Miss America, Laura Kaeppeler – de anul acesta a declarat totuși că o reprezentantă a unui astfel de concurs ar trebui să reprezinte toți cetățenii, fără a-și declara simpatia politică fățiș.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


7 comments
 • 1

  Acest articol nu poate fi complet fara referiri la Roberta Anastase, acest simbol de frumusete, inteligenta si bun simt (toate la un loc).

 • 2

  @Cris: :)

  Dora Constantinovici
  2012-06-27 13:47:01 | Raporteaza
 • 3

  @Dora Constantinovici, miss universalitatea este un nivel mult „prea-nnalt” și plin de ifose. Nu cred că și-ar dori cineva să facă vreodată parte din această „industrie” estetică decât din rațiuni pur materialiste (aicișa aș include și exacerbarea senzulității și sexualității pân’ce se înferbântă creierașul și face „poc”). Atuncișa deabia că incepe naiba să-și pretindă taninul. Este inevitabil și nu-i nimic de făcut, ce ar putea stăvili mofturile umanității. În curând nici chiar Moartea nu v-a mai putea mustra și înstrăina întregi arbori genealogici degenerați. Doar singur Domnul le va judeca pe toate.

  alt limbricul rozaliu
  2012-06-27 14:37:51 | Raporteaza
 • 4

  @limbric: stii cum se spune, pana la Doamne,Doamne ne mananca toti sfintii…

  Dora Constantinovici
  2012-06-27 15:37:10 | Raporteaza
 • 5

  Fals :mrgreen:

  Necesitatea de a mânca nu are nimic de-a face cu creierașul. Chiar și în starea de inconștiență (servaj, dileală, delirium-tremens) orice omul aflat sub influența dezordinii poate distinge firmitura de ordine în toptanul de dezordine al simțutilor). Sfinții defapt de cele mai multe ori ajung să mănânce doar firmiturile, iar cu restul se ghiftuie dracii. :lol:

  alt limbricul rozaliu
  2012-06-29 18:46:13 | Raporteaza
 • 6

  @Dora Constantinovici, limbricul știe tot dar nu se poate face înțeles. Încă un caz clasic de ușoară schizofrenie. :lol:

  alt limbricul rozaliu
  2012-06-29 19:15:24 | Raporteaza
 • 7

  “mainly”

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!