RSS Feed

Alice în ȚARA MINIȘTRILOR

vezi toate articolele de
07 Aug 2012 la 14:44 400 comentarii 584 vizualizari.

Binecuvântată fie – de către cine e în măsură să binecuvânteze și dacă acesta există – lipsa semnalului telefonului și respectiv al stick-ului de internet din unele locuri. Și a televizoarelor care sunt setate pe știri. Am fost plecată cinci zile din aria de acoperire a uneia dintre firmele de telefonie mobile – cea cu care am eu contract. Trebuie să recunosc că dacă aș fi insistat aș fi avut parte de informație câtă frunză și iarbă însă ca orice persoană normală la cap și stomac am preferat frunza și iarba. De duminică însă, odată ajunsă la civilizație, respectiv televizorul devenind din nou disponibil, împreună cu toți demonii lui, am asistat nedumerită ca un soi de Alice (însă una din țara Miniștrilor) la spectacolul extraordinar oferit de toți mai marii noștri. Nu știu care dintre ei este Iepurele Alb, care e Șoarecele, omida Absolem, Pălărierul Nebun, Pisica de Chesire sau cine e Regina Roșie și Valetul de Cupă, nu știu nici ce chipuri din viața reală să le dau celorlalte personaje din poveste însă cumva, sunt aproape sigură că BANDERSNATCH – monstrul uriaș – seamănă tare bine cu UE. Desigur, aceasta e povestea mea și-mi rezerv drepturile de a o reinterpreta.

Mai întâi, duminică seara, președintele suspendat mi-a citit Constituția la televizor. Frumos, pe capitole și articole – ca să nu mă procupe culesul mai mult decât ronțăitul legilor. E taaare drăguț, m-am simțit privilegiată. Mai ales când am aflat că Guvernul este într-o oareşicare belea. Au mai fost și niște declarații ale lui Cezar Preda cum că Ioan Rus trebuie să-și dea demisia – cică n-ar fi în regulă ca primarii ajutați de o anume țața Maria să numere cetățenii din mediul rural. Nu e vorbă, înțelegem și noi – știm cu toții că localele au fost în majoritate câștigate de USL – dacă ar fi fost câștigate de PDL probabil că țața Maria la care făcea referire – ar fi fost binevenită. Bun, trecem peste asta. Îmi amintesc că în septembrie 2011, atunci când cu recensământul, când PDL era la putere și domnul Cezar Preda, deputat de Buzău era mai puțin nervos se proceda în felul următor: Persoanele absente temporar de la domiciliu la momentul efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor vor fi înregistrate de către recenzori pe baza informaţiilor primite inclusiv de la vecini şi preot, conform unei hotărâri de guvern care reglementează modul de organizare a recensământului. Mai multe aici.

Dar desigur, atunci era în regulă.

Luni mi-am început ziua cu demisia domnilor Ioan Rus și Victor Paul Dobre, primul acuza presiuni din partea ambilor președinți, cel suspendat și cel interimar. Ambii președinți (cum sună asta!!!) au negat ulterior, nici nu mă așteptam să recunoască. Ziua a continuat cu declarațiile lui Mugur Isărescu printre care și celebra și mult analizata Gura bate fundul!. Cred că o descriere mai bună pentru actuala criză politică de la noi nici nu exista. Totuși, parcă mi-ar fi plăcut să n-o aud tocmai de la guvernatorul BNR. Am aflat și că leul nostru a fost rezonabil săracu. E bine deci.

Între timp mai cădea câte un ministru. Și Marga a plecat în Germania pentru cercetare cică –  lăsând loc liber pentru Ministerul de Externe.

N-a mai durat mult că s-au făcut propunerile noilor miniștri: Mircea Duşa la Ministerul de Interne, Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, Titus Corlăţean (de ce?!) la Ministerul de Externe, Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul (poftim?!) şi judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie. Propunerile au fost accepate de către preşedintele interimar iar ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştrii, mai puțin al doamnei Pivniceru – a decurs cu zâmbetele pe buze și mâna pe Biblie. (Poate să-mi explice cineva ce tot caută Biblia în politică?)

Doamna Pivniceru n-a primit aprobarea din partea CSM – nici nu cred că ar fi bine pentru dânsa, din câte văd, până acum, jobul de ministru este cel mai nesigur în România.

Președintele suspendat a fost înduioșat de fostul ministru Rus. Pe mine m-a înduioșat și mai tare că președintele suspendat nu are telefon – așa cum am tot auzit luni și că singura lui armă constă în declarațiile publice. Probabil de aici rugămințile de a nu fi întrerupt de publicitate. Am o întrebare, cum ar fi să se suspende și președintele interimar și cine ar deveni atunci președinte interimar? Și dacă se ajunge sau nu la asta, există vreo rubrică în cartea recordurilor mondială în care să putem să ne înregistrăm ca fiind țara cu cele mai multe ceremonii de învestire în cel mai scurt timp?

Marți nu s-a terminat, n-am deschis încă televizorul, mi-e frică. Poate mâine?!

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


400 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!