RSS Feed
Ruxandra Predescu

“Nichita era beat”

vezi toate articolele de
04 Sep 2011 la 15:02 60 comentarii 3745 vizualizari.

Sunt uluită de rezultatele celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat. Pe surse, via Mediafax, se zice că promovabilitatea ar fi sub 20 de procente, mai spre 15, de fapt, aşa… Am crezut că pentru unii dintre picaţii verii, rezultatul cu pricina a fost un duş rece, un semnal de alarmă, “bă, e groasă, tre’ să învăţăm ca să trecem examenul ăsta!” şi că procentul din toamnă va fi mai mare decât e.

Ei bine, e sinistru de mic. Şi nu pot să nu mă întreb ce naiba au făcut copiii ăştia toată vara?! Oare nu ştiau – de’atunci – că nu vor putea copia, că e nevoie, pentru a promova, chiar să deschidă cărţile alea şi să înveţe?! Iar părinţii lor, cărora responsabilitatea de a avea nişte loaze la usă le aparţine în cea mai mare parte, părinţii lor ce naiba au păzit?!

Îmi imaginez un dialog, oare aşa a fost?!

- Gigel, n-ai luat Bacul? Fir-ar al dracului de ministru cu camerele lui video cu tot, mamă, ce v-au stresat! V-au stresat, nu-i aşa, deşteptul mamii! Că eu ştiu, mamă, că ţi-am dat bani de meditaţii, tu eşti copil bun, mamă, n-ai rămas niciodată corigent!

- Da, mama, ne-au stresat, nici măcat la mobil n-am putut să mă uit, mama.

- Vaaai, Gigel! Uite, mamă, nişte bani ca să pleci cu copiii la mare, să vă distraţi. Uite, ia maşina lui tata, vorbesc eu cu el să te lase. Şi pe urmă îşi pune mama meditator, să treci la toamnă, mamă, că tu eşti aşa de deştept, băiatul lui mama! Hai, mergi şi relaxeată-te, că ai muncit mult!

Dap, tot mai sus! Gigel, Gigica s-au distrat de minune toată vara. Şi-au făcut programul după bună voia lor, iar voia lor a fost să nu înveţe. De altfel, au fost şi cazuri în care elevii au scris în lucrările de Bac, sincer şi onest: “Nu am învăţat”.

Nu, de data asta nu se poate da vina pe sistem, prost cum e. De data asta e evident că cea mai mare vină aparţine elevilor şi părinţilor.

Totuşi, ce e de făcut cu aceşti tineri care n-au fost în stare nici să-şi ia Bacul nici la a doua şansă?! E simplu. Trebuie puşi la muncă. Muncă necalificată: industrie, agricultură, muncă de jos. Să nu le mai dea mama şi tata bani de buzunar, de mare, de munte, de nimic. Să muncească! Poate în felul ăsta, poate, spun!, vor fi în stare să producă şi ei ceva util!

Pentru că, până la urmă, daca astea sunt aşteptările lor de la ei, dacă asta e tot ce pot să demonstreze, de ce am avea noi pretenţii?! Cred că nu e cazul. Fără pretenţii, aşadar, dar şi fără ajutor, milă sau înţelegere, ca să fie cinstit.

PS titlul e una dintre “perlele” acestei sesiuni.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


60 comments
 • 1

  “ce naiba au făcut copiii ăsta toată vara?!”

  Da, se pare că virgulele nu s-au inventat în vara asta şi nici modestia îmbietoare la studiu!

 • 2

  De ce să fii uluită? Nici duşul rece, nici cel fierbinte nu te pot face să recuperezi în două luni un start greşit şi doisprezece ani irosiţi. Copiii ăştia n-au priceput ce se aşteaptă de la ei pentru că nimeni nu şi-a bătut capul să le explice vreodată.

  alt Nastasia Filippovna
  2011-09-04 16:56:45 | Raporteaza
 • 3

  cn – am corectat, mersi.

  nastasia – au 18 ani. chiar crezi ca merge scuza cu nu stiau ce se asteapta de la ei? un singur lucru: sa invete! stiau foarte bine. dar nu le pasa de asta.

 • 4

  Nu-i neapărat o scuză. Dar dacă pălăria lui Gauss e prea tuflită într-o parte, ceva nu-i în regulă, ori cu materialul evaluat, ori cu criteriile.

  alt Nastasia Filippovna
  2011-09-04 18:02:48 | Raporteaza
 • 5

  Eu nu inteleg , de ce trebuie sa fii uluita , Ruxandra , cu privire la rezultatele dezastruoase de la bacalaureat ? Romania , de 21 ani se afla in colaps politic ,economic ,social cultural , moral si educational ! Foarte tragic este faptul ca , pe acesti esuati ai bacului de acum , ii vei vedea peste 10 – 20 ani in Parlamentul Romaniei sau vei auzi de ei , fiind mari afaceristi ai societatii capitalist-mafiote , asa cum , multi politicieni si patroni de acum , sunt rezultatul a 21 ani de regim mafiot – politic din aceasta tara ! Multi dintre acesti tineri de 18 ani sunt copii de ” bani-gata “, cu parinti care ii vor invata sa se ” descurce ” in putregaiul din societatea romaneasca , asa cum s-au ” descurcat ” si ei in ultimii 21 ani , furand si dand spagi in dreapta si-n stanga ! Nu le mai duce grija acestor esuati ai bacului romanesc , deoarece , in cativa ani , iti vor lua inainte , din toate punctele de vedere . Te vei duce , probabil , sa iei un interviu unora dintre ei , iar acestia iti vor scuipa in cap , de sus , prin pozitia lor sociala ! Referitor la saracime , prostime si vot democratic , as propune , chiar pentru apararea democratiei , obligativitatea votului universal la 18 ani , dar cu bacalaureatul luat ! In acest caz , as elimina mult din prostia , ignoranta si indiferenta electoratului romanesc si s-ar inmulti sansele ca societatea civila din Romania , sa fie mai responsabila fata de viitorul ei ! Ce e de facut cu acesti tineri care n-au luat bacul , a-2-a oara ? Asa cum ai zis si tu ,la munca de jos , sa fie ” carne de tun ” pentru capitalistii antisocialului giurgea , pe salarii de mizerie ! Criza din Romania , consta in primul rand ,in faptul ca , in aceasta stare mizerabila , se afla acum , pe nedrept , multi dintre intelectualii Romaniei , multi dintre capabilii Romaniei , iar in locul lor , se afla in functii de conducere ( directori la stat sau particular ) acesti esuati ai bacalaureatelor romanesti , absolventi ai unor facultati particulare , de rahat , din anii ‘90 , care au promovat examenele , in urma banilor pe care i-au dat in timpul facultatii ! Totul este compromis in Romania , calitate nu poate exista , totul este stricat de 21 ani ! Nu-i mai plange , Ruxandra , pe acesti tineri , deoarece , parintii lor au bani si pot cumpara totul , in schimb , pe tine , n-a avut si nici n-o sa aiba cine sa te planga in Romania , la un necaz , si nici nu vei putea indrepta situatia , in conditiile actuale ! Ia incearca sa scrii un articol despre scoala de vara a tinerilor p.d.l.-isti de la Eforie Nord ! Afla ce s-a discutat acolo , cum vor ei sa castige alegerile din toamna lui 2012 si apoi vom trage niste concluzii ! Iata si concluzia mea cu privire la mizeria multidimensionala din Romania : In conditiile in care , interlopul , finanteaza politicianul si campania electorala a acestuia , totul este pierdut in Romania ! Nu-i asa ca stiai lucrul acesta sau afli acum de la mine , pentru prima oara ?

 • 6

  @DANNY: Punctul pe I mare a fost pus !!!

  alt Patul lui Procust
  2011-09-04 19:10:27 | Raporteaza
 • 7

  Punctul pe I mare a fost pus….

  alt Patul lui Procust
  2011-09-04 19:11:15 | Raporteaza
 • 8

  De ce sa fii uluita? Asta este nivelul, nu e nici o problema. Nu iti trebuie BAC sa desfunzi WC-uri.

  O singura problema ar mai fi: dreptul de vot. E inadmisibil sa aiba drept de vot niste putori analfabete.

 • 9

  @costelus: E inadmisibil să existe atâtea putori analfabete. Nu sunt chiar atâtea WC-uri de desfundat.

  alt Nastasia Filippovna
  2011-09-04 19:29:40 | Raporteaza
 • 10

  @Nastasia Filippovna: Vor lucra in 3 schimburi la desfundat wc-uri , Anastasio , daca se constata ca nr. wc-urilor e prea mic ! In acest caz , vor avea toti de munca , inclusiv , fiul doamnei Placinta si fiul lui Prigoana !

 • 11

  E alegerea lor sa ramina prosti! Multi, putini, nu conteaza. Nu sint multe WC-uri de desfundat? La sapa atunci, acolo este loc tot inainte!

 • 12

  Dar , Nichita era , mai tot timpul, beat . Asta e o problema , in cazul unui creator, al uni artist ? Ce problema e , ma rog ? Am avut si eu onoarea sa-l vad si sa-l aud pe Nichita Stanescu de cateva ori , mai tot timpul era beat sau euforic (sic). care e problema , daca a fost spectaculos si l-am tinut minte , mai ales din motivul asta ? Auzi , ” Nikita era beat”…ce chestie …Cine nu era beat pe vremea aia era ori nesimtit, ori avea sarcina de partid , ori era bolnav de ficat sau de ulcer ,ca sa nu ma refer la artisti sau la cei care mai aveau ceva in cap sau in suflet …Vorba lui Pittis : youtube.com/wat../

 • 13

  Nichita Stanescu, Amedeo Modigliani, John Wayne, Ulysess Grant, Traian Basescu si multe alte genii era in cea mai mare parte a timpului beti pe bune. Iar cand nu erau beti erau mahmurui, ca Basescu la scoala de vara, unde de-abia i se limba plimba-n gura. Va place sau nu, am examinat orasul in cursul acestei veri si pot sa spun ca atat nemiscare din partea tineretlui n-am constatat de cand ma stiu. Problema bacului nu sunt elevii, profesorii sau parintii, ci guvernul romaniei care nu vrea sa mai plateasca someri.

 • 14

  @costelus: Alegerea lor? Da’ce, or fi generaţie spontanee, apărută acum spre stupoarea noastră? De 18 ani sunt lăsaţi de izbelişte într-o lume bezmetică, stridentă şi jegoasă şi acum ne dăm ochii peste cap că nu-s capabili să scrie doct despre Budulea Taichii. Cine dracu, cum şi când i-a învăţat să aleagă?

  alt Nastasia Filippovna
  2011-09-04 20:49:45 | Raporteaza
 • 15

  Nastasia Filippovna,

  Gând la gând. Ai scris tu ce-aş fi vrut să spun eu. :)

  Iar ăsta nu e decât începutul. Că doar nu-şi închipuie cineva că-i reparăm până la anul pe cei din clasa a XI-a sau în doi ani pe cei dintr-a X-a. Să zicem bogdaproste dacă se va putea face ceva pentru cei care sunt acum în şcoala primară. Deşi mă cam îndoiesc. E prăpăd.

  Iar noi, nevinovaţii lor acuzatori, să-i zdrobim într-un splendid oprobriu public. C-aşa merită loazele. Ba nu. Nouă să ne fie ruşine. O ruşine naţională. Nouă: părinţi şi profesori şi restului de purtători de pietre-n mâini şi-n guri. Purtătorilor de nepăsare.

 • 16

  aforismele la betie is aforisme la plesneala. “Prietenia nu este un dor, este o prezenţă”

  Poate comentati…

  Daca modificam “Prietenia este prezenţă” ce ne da? Dar daca scriem “Prietenia nu este absenta, este prezenţă” ce ne da?

  De ce “dor” este de neinlocuit in acest context?

  Se pare ca aicia is dinaia cu (,) creieru mare – care il ridiculizeaza pe tinerelul care a spus ca “Nichita era beat”. Hai sa demonstram ca Nichita – chiar daca era sau nu beat – a scris un aforism cu greutate. Si… evident… sa mai demostram si faptul ca putzoiul este un superficial (da… fara preconcepute)

 • 17

  p.s dactilografii care se ocupa de virgule ar face bine sa se abtina.

 • 18

  Eu nu-mi pot imagina cum pe unii ii mai lasa si la mare dupa ce nu au luat bacul (vorbesc de prima sesiune). Parintii mei nici nu au vrut sa auda de mare,vacante sau alte nebuneli (desi am luat bacul din prima sesiune),dar macar au o scuza…banul nu e atat de des intalnit in familia noastra ca in familia lui “Gigel”. Nu pot pricepe cum acest gen de parinti pot fi atat de indiferenti cu anii copilului lor…prin doua sesiuni ratate = un an din viata (irosit aiurea,pentru ce i care vor cu chiu cu vai sa faca o facultate)

 • 19

  Ana & Nastasia – serios? oricine e de vina, mai putin elevii care n’au pus mana pe nici o carte?!

  de ce sa ne fie noua rusine? noi platim impozite pentru ca statul sa poata oferi gratuit acces la educatie unora care au dovedit clar ca nu le pasa de asa ceva. si o sa platim impozite si pentru ca tantalaii astia sa fie asistati social.

  stiu ca li s-au servit modele facile de catre media, inteleg ca e mai simplu si mai tentant s’o arzi pe facebook sau pe mess sau aiurea dar nu’mi spune ca nu stiau ca, de fapt, ar trebui sa invete ca sa treaca examenul. sau ca nu stiau ca, de fapt, ar trebui sa invete punct

 • 20

  Ruxandra, io iti astept cuminte, revenirea pe carosabil. Pt ca tare pornita esti – pe toace – prin aratura.

 • 21

  @Ruxandra Predescu: Ştiu ei că trebuie să înveţe, doar că habar n-au cum s-o facă. Asta nu-i învaţă nimeni. Toată lumea îi căinează că – vezi doamne – programele-s încărcate, că li se bagă în cap chestii inutile. De aia ajung la 18 ani cu un vocabular cam cât al unui câine de 2 ani. Şi loaze au fost de când e lumea şi pământul, doar că acuma par a fi exagerat de multe. N-or fi chiar atâţia retardaţi. Doar nedesţeleniţi, şi asta nu mai e exclusiv vina lor

  alt Nastasia Filippovna
  2011-09-04 21:54:23 | Raporteaza
 • 22

  Ruxandra,

  S-au născut tăntălăi? Suntem un popor de tăntălăi? Asta producem? Suntem troglodiţi şi le transmitem asta genetic?

  Cum să-nveţe, Ruxandra, dacă mamele, taţii şi profesorii lor nu le-au spus că trebuie să înveţe?

  Ştiu, când te duci la şcoală e implicită învăţătura. Uite cât de implicită este! Astea sunt vremurile. Dacă vrei să înveţe copilul, te ocupi dracului de asta. Altfel, semeni ce-ai cules. Şi te miri, dai vina pe sistem, pe copil, pe restul lumii şi pe apropiatul sfârşit al lumii.

  Ăştia nu s-au născut loaze. Au fost lăsaţi să ajungă. Şi nu sunt loaze de acum, ci de când erau în şcoala primară. Acum doar îi contabilizăm. Până anul ăsta ştiam noi câte ceva, că doar îi vedem peste tot. Numai că sistemul nu-i ejectase. Ptiu! Era să zic precum Vanghelie. Acum i-a examinat cum ar fi trebuit s-o facă mereu şi aşa am descoperit cu toţii ce şi cât învaţă copiii. Ce surpriză! Pentru mine, niciuna.

  Ce distracţii aveam noi, Ruxandra? Televizor nefrecventabil două ore pe zi, sâmbăta o jumătate de oră de desene animate, joaca şi…, aşa… da… cărţile. Timpul petrecut în afara şcolii însemna citit, joacă, familie. N-aveam unde căsca gura. N-aveam unde să ne stricăm minţile.

  Fiindcă ei au o grămadă de oferte, care mai de care mai dătătoare de straşnice dependenţe, obezitate, stricare la cap şi alte frumuseţi, e musai ca ai lor, ai lor, ai lor ;) să se mişte în consecinţă, nu să-şi caşte mirări tâmpe acum.

 • 23

  normal… se discuta serios. Punctual. Ca sa se ajunga la o concluzie. Adevarul se poate revela de pe urma acestor tatisme. Ce importanta are ca Nichita era sau nu beat? Ce importanta are ca vorbea anapoda – cripta fara sens? Nu are! Important este ca Ruxandra si Ana stiu niste treburi. Chiar in seara asta o sa rezolve problema.

 • 24

  Nu ii inteleg pe cei care iau apararea copiilor! Trebuia sa li se explice ca daca te duci la scoala trebuie sa siinveti ? Ei mititeii probabil ca stiau ca te duci la scoala ca sa-ti bati joc de profesori ,eventual sa te mai bati cu unul cu altul ,intr-un cuvant sa ai de ce pleca de acasa.Profesorii cat de slabi or fi fost ei ,bag seama ca nu le-a spus nici-unul ca trebuie sa invete,nu le-au dat teme pentru acasa !

  alt Victoras de la oras
  2011-09-04 22:15:29 | Raporteaza
 • 25

  pun pariu ca asa is si aia care stabilesc subiectele pentru bac :) :) . Se face o sedinta in care se cheama toate matusile si se supun la vot cativa autori (daca is cunoscuti.. si mai bine). In functie de ce ii trece pe chelie la matusa – voteaza sau ba. Nu se face analiza si nici dezbateri nu exista. Printre doua sucuri, trei cafele si o prajiturica, care expresie ii mai pompoasa are castig de cauza. Votat! Stampilat! adjudecat!

 • 26

  @Adrian G: Ce-i tot dai într-una cu Nichita? Nu ştim dacă era sau nu beat. Nu ştim ce notă a luat la bac junele cu afirmaţia. Poate a luat 10, poate a demonstrat că Nichita, fiind beat, a simţit pe piele proprie prezenţa prieteniei, braţul vânjos care l-a scos din şanţ, n-a trebuit să tânjească nostalgic după el. Chiar e important?

  alt Nastasia Filippovna
  2011-09-04 22:17:15 | Raporteaza
 • 27

  @Nastasia Filippovna: este foarte important sa raspundeti la intrebarile alea. Cum vedeti aforismul lui Nichita? Am dat si doua piste. Puteti dezvolta…

 • 28

  Imi vine sa rid cind vad cum unii isi dau ochii peste cap si spun “e prapad, vai de generatia actuala!” Generatia actuala e la fel ca si generatiile trecute: unii sint mai prosti, altii mai destepti, unii mai harnici, altii putori.

  Cum naiba vii si spui ca nu a fost alegerea lor? Cind dau bac-ul elevii au drept de vot de un an. Adica au discernamint sa voteze partide politice cu programe economice, dar saracutii nu stiu ca trebuie sa invete, ca nu le-au spus parintii sau profesorii. :D

 • 29

  @costelus: si tu esti tata?

 • 30

  tzatza

 • 31

  @Ana Barton: Nu fi asa critica, inca se mai poate face ceva. Problema e daca sunt constienti ca trebuie sa inceapa sa invete.

  @Ruxandra: Cu cine sa inveti? Pe cine sa inveti? In invatamantul din Romania nu ai voie sa pui absente, nu ai voie sa lasi corigenti (repetenti – nici nu se mai stie ce inseamna). Marile “colegii” au ajuns la nivelul scolilor profesionale.

 • 32

  Asta e problema grava in societatea noastra. Cand e vorba de confruntari directe sau dezbateri CLARE – fiecare fuge pe unde apuca. Initiatorul, automat este ridiculizat/taxat/marginalizat. Dezbaterile aproximative sunt deliciul acestui popor. Exactitatea ii o chestiune specifica fraierilor. Sa revenim la Nichita. Rezolvati subiectul.

  “Eseu, la subiectul II. Text de tip argumentativ de 15-20 de randuri despre prietenie de la ideile sugerate de afirmatia lui Nichita Stanescu: “Prietenia nu este un dor, ci o prezenta”.”

 • 33

  Ana: nu sintem un popor de tantalai. Unii n-au luat bac-ul, altii l-au luat lejer. Acelasi bac. Unii vor spala WC-uri, altii vor scrie programe pentru ipod. Nu-i nici o tragedie, e ceva normal.

 • 34

  Ascult…

 • 35

  gandul.info/new../

  cam asa se discuta peste tot. Pe nimeni nu intereseaza subtilitatile. Nu conteaza subiectul dat spre rezolvare elevilor. Conteaza daca au stiut sau nu. :) . O tara in care abunda inteligenta atat a organizatorilor cat si a comentatorilor.

 • 36

  Draga , Ana , elevii pe care spui ca-i ” zdrobim intr-un splendid oprobriu public ” , nu sunt aceia care s-au asemanat cu noi , atunci cand am fost elevi si am luat bacul din prima incercare , in conditii mult mai grele ca astazi , nu sunt aceia care au dat la facultate avand o concurenta de 10 -12 sau chiar mai multi candidati pe un loc , nu sunt aceia care au avut mereu bursa si si-au obtinut examenele pe merit ! Aceia nu intra in aceasta categorie , de esuati ai bacului sesiunea a-2-a sept. 2011 ! Aceia , sunt astazi fugiti in strainatate sau resemnati intr-o tara potrivnica lor ! Pentru acestia nu ne e rusine ! Sunt ceilalti , Ana , ceilalti , care vor ajunge sa ne conduca peste 20 ani , si care vor face ca Romania sa fie mereu pe ultimul loc in Europa , din toate punctele de vedere , asa cum de fapt , se intampla de 21 ani ! Sa ne fie rusine pentru Basescu , care a fost un elev slab la invatatura , iar acum este presedintele , probabil , al unei nave sub pavilion thailandez , nu cred ca al romanilor , sa ne fie rusine pentru E.B.A. , de exprimarile ei si de faptul ca este europarlam. , sa ne fie rusine de Udrea , si de toate beizadelele politicienilor romani , care intra in politica ,fara nici un fel de examen , competente si valori morale , sa ne fie rusine de nepasarea in care acest popor se zbate de cel putin 21 ani ! Acestia pe care i-am enumerat si multi altii , nu i-a taxat ( ” zdrobit ” ) nimeni la timpul potrivit , iar din acest motiv , taxatii suntem noi acum ! As fi preferat ca 1000 fosti elevi , deveniti politicienii de azi , sa fi fost ” zdrobiti in public ” la timpul potrivit , decat sa asistam neputinciosi azi , la ingenuncherea unui popor , ” zdrobit intr-un splendid oprobiu public ” european !

 • 37

  Dintre toate aforismele DESPRE PRIETENIE postate aici sanatatea.com/a../

  a lui Nichita este cel mai obscur. intrebare: Cum MAMA LUI STEFAN CEL MARE s-a reusit performanta de pune acest aforism, subiect de BAC?

  Stiu ca vreti sa-mi raspundeti la intrebarea asta. Dar nu ma intereseaza parerea voastra la aceasta intrebare.

  Intrebarile vi le-am pus mai sus. Stati cu ochile pe ele ca Maricica cu ochile pi butelie.

 • 38

  @DANNY: ma psihopatule…. fa pasi.

 • 39

  @Adrian G: Observ ca prostia si nesimtirea ta ating cote din ce in ce mai ridicate pe aici , iar ” psihopat ” sa-i spui aleia , care te-a adus in conditia asta infecta pe care o suporti in aceasta lume ! Asa ca , hai sictir , retardule !

 • 40

  Imi plac luptele cu caini , mai ales cand sunt oameni ( cel putin, asa li se spune ) . :D ))

 • 41

  @Ruxandra Predescu: Poate -mi spuneti si mie cum sa pot posta un comentariu!Pe linkul care mi se transmite pentru a ma inregistra dau click si nimic!

  alt Victoras de la oras
  2011-09-05 02:13:03 | Raporteaza
 • 42

  @Adrian G: Prietenia nu este dor: Nu este o prezenta, esti singur intr-o singuratate eterna si iti este dor ,te arde,te mistuie dorul de a fi aproape, de a mirosi, de a simti materia, de a te rataci in ea, deci prietenia nu e o nebuloasa in care te zbati mistuit de focul singuratatii… Prietenia este o prezenta: e langa tine, cu tine, te bate pe umar, bea cu tine, uneori poate sa si viseze alaturi de tine…sau chiar sa moara de gat cu tine. Nichita a fost singur chiar cu prietenia prezenta… El bea cu prietenii de pahar dar zbura tot singur printre stele.

 • 43

  “Habar nu aveam, pe atunci, ca in contact cu realitatea sociala(in speta, romaneasca dar nu numai) ideile se polueaza inevitabil. Sunt ignorate,distorsionate, alterate si in cele din urma, iremediabil compromise, total sau in parte.”

  Danny-boy. Adrian Marino tocmai ti-a pocnit una in mecla.

 • 44

  Gramofon :) ))

  Adrian G – pls nu spama si potoleste’te cu apelativele. Danny – chill si tu :)

 • 45

  important ii sa stam in banca noastra. Ideile nu au nicio importanta – atata timp cand noi “nu iesim din rand. Ruxandra, hai cu ceva consistent. Nu ma face sa cred ca-mi pierd vremea.

 • 46

  inca ceva: nu is copil ca sa-mi zici cum sa ma comport. Aveam iluzia ca exista o dezbatere. Credeam ca titlul ii o trimitere subtila catre dezbateri fertile. Daca nu va duce capu, lasati armele, parjoliti holdele/otraviti fantanile si fugiti in munti.

 • 47

  @Adrian G: Mai , panarama de om , ultima oara cand m-am adresat tie , ti-am sugerat sa termini de studiat ” povestea porcului ” , deoarece , este pentru nivelul tau intelectual si tu ce faci , vii cu citate din Cioran , Adrian Marino si incerci sa le raspandesti , pe aici , fara nici un inteles ? Ia vorbeste tu cu persoana care te-a invatat sa dai click pe acest blog , poate reuseste sa te redirectioneze in alta parte , pe alte siteuri , bloguri , cu desene animate , ca , pentru nivelul tau , de copil prost ! Daca ti-au spus multi ca nu au ce discuta cu tine pe aici , de ce incerci sa te bagi , pe unde nu-ti prieste atmosfera ? Tu iti citesti asa zisele comentarii , inainte de a le posta ? Tu nu vezi ca esti paralel la orice , ia citeste inca odata 35 , 37 si 38 , tu intelegi ce vrei sa spui ? Dupa ce , ca esti prost , mai esti si fudul , fudulie de porc ce esti ! Sper sa nu ne mai plictisesti cu aberatiile tale pe acest blog ! N-am timp sa te iau mereu la misto , mai stau si altii la rand !

 • 48

  @Gramofon cu Microfon: Iti cam place sa pui gaz pe foc in luptele dintre oameni , caini , caluti si alte oratanii ! Ma gandeam ca , daca te-ai mutat in Tg-Mures , iti va creste si nivelul intelectual , dar , niciodata nu-i tarziu , nu-i asa ? Ce mai faci tu , cum te mai descurci in noul oras ? Mi-ai cam lipsit in ultima luna !

 • 49

  @DANNY: esti prea cretin ca sa te citesc.

 • 50

  @DANNY: deci: poti sa ma suji cu toata familia ta de retardati. Si desteptele care traiesc in iluzia ca dezbat oarece.

 • 51

  @Adrian G: Pleaca in p. ma-tii de cocalar imputit ce esti ! Mai , limbricule , ma mai deranjezi mult pe aici , tu nu-ti dai seama cat esti de prost ? Sa te suga ma-ta , imitatie de om ce esti , poate iti da cu aghiazma pe la nas , sa ” adormi ” vreo 120 ani cu fatza in sus ! Maaa , nu te baga nimeni in seama aici , vorbesti sa n-adormi , dispari odata , sper sa nu ma mai deranjezi !

 • 52

  @DANNY: ca sa faca Ruxandra curatenie… trebuie sa-ti bag dinalea grele prin gura.

 • 53

  @Adrian G: Mai , tu , ori esti tampit , ori prost ? De cate ori sa-ti spun , sa ma lasi in pace ? Pricepi romaneste sau , daca nu pricepi , du-te-n supa organica ancestrala a plasmuirii tale reptiliene sau in noroiul conditiilor tale preumane si balacareste-te , alaturi de organisme unicelulare , cu ” dinalea grele prin gura ” , culese de tine cu milioane de ani in urma , dupa cum ti-e pofta !

 • 54

  sincer eu am dat bacul anul acesta si un lucru e cert:daca nu ai invatat de-a fir a par manualele,nu ai avut cum sa stii. totusi,sa stiti ca este oarecum si vina sistemului prost de invatamant.unele dintre subiecte,spre exemplu la matematica,nu se rezolvau prin metode tocmai “ortodoxe”,pe care nu le stie toata lumea. norocul meu a fost ca am invatat intr-un liceu in care profesorii si-au dat tot interesul,dovada ca anul acesta este pe primul loc. nu neg insa faptul ca este 90% vina elevului,care in loc sa deschida cartea prefera sa joace un CS,sa stea putin pe facebook sau parca i se face brusc un dor incredibil de paharul de suc de la cafeneaua de fitze unde isi antreneaza imaginatia zilnic in timpul orelor de curs. si pana la urma,toti cei fara studii au plecat la capsuni.mai avem si noi nevoie de un tamplar,de un mecanic sau un frizer,ca deh`,nu ne-am nascut toti doxati.

 • 55

  @costelus: Ai dreptate,cineva trebuie sa desfunde si WC-uri.Poate ca este nevoie si de dat cu sapa pe undeva prin agricultura.Probleme mea este,de ce se infunda acele WC-uri?Oare cei ce le folosesc nu duc lipsa de oerece educatie?Sau si-au facut studiile la oarece scoala de vara a unui partid?

 • 56

  @DANNY: Ai o postare aproape mai buna decat articolul in sine care nu a pomenit nimic de acapararea invtamantului de securisto-comunisti, acolitii directorilor de scoli si intrarea si p[astrarea in sistem ai absolventilor de cartoane platite. Dupa afilierea scolilor la primarii politizarea acestora va fi maxima si daca mai au noroc si de un primar semidoct ori analfabet, …atunci sa vezi unde se ridica stacheta de performante scolare!

 • 57

  @nelutiu: Corect ! Mai sunt si alte lucruri de spus , cat despre infaptuit , de mult am pierdut nr. zilelor disparute in zadar !

 • 58

  Vreau sa va aduc la cunostinta o informatie de ultima ora : Se vorbeste la T.V. despre lupta clanulor mafiote din Bucuresti pentru impartirea , pentru a nu stiu cata oara , a teritoriilor din centrul capitalei ! Este vorba despre clanul lui Nutu Camataru in lupta cu un alt mafiot , caruia i-am scapat numele , pentru perceperea de taxe , de la restaurantele aflate in zona istorica a Bucurestiului ! Politicienii , din nou , nu fac nimic , pentru apararea cetatenilor acestei tari ! Propun ca SOCIETATEA CIVILA sa iasa in strada si sa se apare de increngatura de interese mafiote dintre politicieni si interlopi ! Daca-mi cititi comentariul nr. 5 , de la articolul Ruxandrei , imi veti da dreptate : ” In conditiile in care , INTERLOPUL , finanteaza POLITICIANUL si campania electorala a acestuia , totul este pierdut in Romania ” ! Cititi , reflectati si dati mai departe ! Eu vreau o societate fara INTERLOPI ! M-am plictisit de aceasta tara , de politicieni , interlopi , de minciuni , saracie , coruptie , prostie si de gazoane de fotbal , recent inaugurate , de sute milioane euro , dar cu gropi , cat transeele din razboaie ! Iesiti in strada si aparati-va !

 • 59

  Băi Ruxy, faci tu ce faci și după j!de articole bune și foarte bune, bagi câte o căcănărie de-asta. Hai să o luăm metodic: 1. În primul rând, nu cred că ar fi fost de ajuns vacanța de vară pentru niște habarnişti să recupereze ce nu au asimilat în patru ani de zile. 2. În al doilea rând, copiii ăștia, așa cum sunt ei, sunt niște produse ale unui sistem, sistem idiot, ilogic, irațional. Ori noi ce facem acum ? Acuzăm produsele, nu pe cei care le-au produs!Ţi se pare normal? Nu spun că BAC-ul ar trebui să-l ia toți absolvenții de liceu, e chiar o chestie productivă maniera lui Funerui, în acest fel nu vom mai avea miniștrii analfabeți asemeni lui Igaş, ori idioate gen Udrea care să ne vorbească de Județul Timișoara, Președintele Norvegiei, și alte asemenea. Totuși, primii sancționați ar trebui să fie cei care au dus învățământul în această situație, pentru că nu elevii/absolvenții au putere de decizie, organizare, ori planificare a învățământului, ci “oamenii mari”.

 • 60

  Elevii sint niste imbecili. Si cea mai mare a profesorilor sint la fel. Mare chestie.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
M’am născut în Zodia Peştilor, una dualistă – motiv suficient pentru a justifica existenţa personală în dublu exemplar, nepatologic: comunicator şi cronicar în acelaşi timp.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!